Kantoorunit

Een kantoorunit is ideaal wanneer u met uw bedrijf een tijdelijk kantoor nodig heeft of een kantoor op locatie. Denk bijvoorbeeld aan een plek om te werken naast de bouwplaats.

Het voordeel van kantoorunits is dat de mogelijkheden uitgebreid zijn. Een unit is gemakkelijk in te richten naar de wensen van de gebruiker, tevens is het gemakkelijk om aanpassingen te doen om het kantoor aan al uw wensen te laten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van extra toiletten of keukens.

In de regel is een kantoorunit modulair, dat wil zeggen dat er verschillende units aan elkaar gekoppeld kunnen worden om zo de juiste grootte te realiseren voor de behoefte van het bedrijf dat de units nodig heeft.

Comfortabele gebouwen

Ondanks het feit dat de gebouwen zo klein en licht van gewicht zijn is het toch zeer goed toeven in de gemiddelde kantoorunits. Zo zijn de wanden en plafonds vaak goed geïsoleerd en hebben de units in de regel ook vaak verwarming.

Daarnaast kan er in de keuken bijvoorbeeld een boiler aangesloten worden waardoor er ook gewoon warm water beschikbaar is. En met gasflessen of zelfs een vaste gasleiding is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld gasfornuis aan te sluiten.

Voorzieningen en afwerkingen in een kantoorunit

Een kantoorunit dient natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen om effeciënt te kunnen gebruiken als kantoor.

Zo kunt u letten op de volgende voorzieningen en eigenschappen die handig zijn in een kantoorunit:

  • PVC vloer, slijtvast en ideaal voor rollende bureaustoelen. Tevens gemakkelijk schoon te maken.
  • Netwerk aansluitingen door de wand heen zodat computers gemakkelijk aan te sluiten zijn en het geen warboel van draden wordt.
  • Voldoende wandcontactdozen en bijbehorende groepen in de groepenkast.
  • Geluid geïsoleerde vergaderruimte

Huren of kopen

Wanneer u een kantoorunit nodig heeft is er de keuze om de unit te kopen of te huren. Wanneer een kantoor slechts tijdelijk benodigd is zal huren interessanter zijn maar wanneer het kantoor meer een permanente functie krijgt zal het interessanter zijn om een kantoorunit te kopen.

Kosten van een kantoorunit

Net zoals met veel zaken zijn de kosten van afhankelijk van de afwerking, de grootte,  en natuurlijk of u wilt kopen of huren.

Wanneer u koopt zijn er nette tweedehands units te verkrijgen vanaf ongeveer €1700 voor ongeveer 30m2. Wanneer u zo een zelfde kantoorunit wilt huren zullen deze kosten ongeveer €90 per week zijn.