Woonunit

Een woonunit is een gemakkelijk te plaatsen woning op een daarvoor gekozen plek. Daarnaast is een belangrijke eigenschap dat een unit in vergelijking met een reguliere woning erg betaalbaar is.

Een goede woonunit is van alle gemakken voorzien die u ook gewend bent van uw eigen woning. Zo zijn de wanden goed geïsoleerd zodat de woning warm is, is er een badkamer aanwezig, is er een keuken aanwezig en zijn er natuurlijk zoveel kamers beschikbaar als u denkt nodig te hebben. Door verschillende units aan elkaar te koppelen kan er een erg grote woonunit waar een heel gezin in past gerealiseerd worden.

Waarom een woonunit

De redenen om een woonunit te willen gebruiken zijn verschillend. Sommige mensen hebben simpelweg tijdelijk vervangende woonruimte nodig. Andere blijven langere tijd in een unit wonen en weer andere gebruiken het als recreatiewoning.

Tijdens een verbouwing

Veel mensen die gaan verbouwen kiezen voor een woonunit tijdens de verbouwing zodat ze toch ergens kunnen wonen terwijl hun huis door de verbouwing zelf onbewoonbaar is geworden.

Wanneer u dus van plan bent te gaan verbouwen kan een woonunit simpelweg op uw eigen erf geplaatst worden zodat u en uw gezin comfortabel kan blijven wonen.

Voor seizoensarbeiders

Ook voor seizoensaanbieders kan een woonunit een perfecte oplossing zijn als woonruimte. Wanneer er bijvoorbeeld werknemers uit een ander land in de zomer gehuisvest moeten worden is dit een zeer betaalbare en snel te realiseren oplossing.

Door het flexibele karakter van de woonunits kunnen er zoveel mensen  gehuisvest worden als dat nodig is. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere units geschakeld worden die als slaapvertrek dienen waar dan ook een gemeenschappelijke huiskamer en keuken aan wordt toegevoegd.

Woonunit als recreatiewoning

Een woonunit is ook uitermate geschikt om in te zetten als recreatiewoning. Wanneer u bijvoorbeeld een stuk grond bezit dat recreatie als bestemming heeft, bijvoorbeeld bij een volkstuin, kan een unit gemakkelijk geplaatst worden.

Maar ook op vakantieparken zien we dat units ingezet worden als vakantieverblijven. Vaak wordt er bij het gebruik voor recreatie wel gekozen om een fraaie gevelafwerking.

Woonunit kopen of huren

Afhankelijk van de reden dat u van plan bent een woonunit te gaan gebruiken zult u kunnen kiezen tussen huren en kopen. Deze afweging zal vaak vanzelf spreken: iemand die een huisje in zijn of haar volkstuin wilt zetten zal vaker kiezen om te kopen. Terwijl bij iemand die een unit nodig heeft om in te wonen tijdens een verbouwing de keuze voor huren meer voor de hand ligt.

Maar in sommige situaties is het wat lastiger. Wanneer er woonunits neer gezet moeten worden voor seizoensarbeiders dan zal het afhankelijk zijn of deze voor 1 of voor meer seizoenen komen werken. Wanneer er arbeiders komen voor 1 seizoen zal het waarschijnlijk voordeliger zijn om te huren. Ook kan de hoge koopprijs een reden te zijn om te huren of leasen.